webshop beginnen 2Ben je van plan om met een webshop te beginnen? Je bent dan zeker niet de enige. Nee, in Nederland wagen steeds meer mensen deze sprong in het diepe. Het is namelijk in bepaalde gevallen een risicovolle stap om een webshop te beginnen. Maar, als je succes boekt met je webshop kan je hier ook uitermate goed van genieten. Het is echter een feit dat het opstarten van een website niet al te makkelijk is.

Heb jij er oren naar om je te richten op de online business? Wil jij je geld verdienen met behulp van online business? In dat geval willen we je zeker aanraden om de stap te zetten. Het is namelijk een stap die niet al te veel geld hoeft te kosten. Het ontwerpen en ontwikkelen van een webshop kost namelijk geen duizenden euro’s meer. Bovendien kan je, met behulp van bepaalde software, ook zelf een webshop maken.

Het belangrijkste om te beseffen is dat het geld niet naar je toe komt waaien als je een webshop hebt. Nee, het is hard werken. Je dient veel doorzettingsvermogen en geduld te hebben. Bovendien moet je onderscheidend zijn ten opzichte van je concurrentie. Maar, daarover volgt later meer.

 

Een webshop beginnen

 

De start van iets nieuws is altijd spannend. Dat geldt dus ook als je met een webshop gaat beginnen. Het is echter niet aan te raden om zomaar met een webshop te beginnen. Nee, ook hierbij geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Het allereerste wat je dient te hebben, is een goed idee. Als je bijvoorbeeld besluit om een webshop in smartphonehoesjes te starten, heb je te maken met bijzonder veel concurrentie.

Het is daarom beter om je te richten op een niche. Een niche is een gespecialiseerd gebied binnen een grotere markt. Binnen een niche heb je, over het algemeen, minder met concurrentie te maken. Je kunt daardoor sneller floreren en dus ook succesvoller met je bedrijf/webshop zijn.

Zoals we al zeiden, moet je dus een goed idee hebben. Dit goede idee gaat vaak gepaard met een creatieve geest en ondernemerschap. Als je een webshop gaat starten, word je namelijk ook een ondernemer. Je moet dus verstand van zaken hebben en weten welke producten je gaat verkopen. Het is aan te raden om een bepaalde affectie met de producten te hebben. Als je affiniteit met je producten voelt, ben je enthousiaster en is de kans op succes weer een stukje groter.

 

Webshop opstarten

 

Als je een goed idee voor een online business hebt, is het zaak om je webshop op te starten. Je hebt hier meerdere keuzes voor. Allereerst kan je een webdesign bureau inhuren. De specialisten van een dergelijk bureau kunnen de webshop compleet naar jouw wens maken. Het is daarbij wel van belang om te onthouden dat dit aardig in de kosten kan lopen.

Hoe hoog deze kosten zullen zijn? Vraag eens een offerte op met jouw wensen; dan kom je al snel achter de daadwerkelijke bedragen.
Een andere mogelijkheid is om zelf aan de slag te gaan met het maken van een webshop. Je kunt hiervoor tegenwoordig op internet meerdere softwarepakketten vinden.

Met deze pakketten ben je in staat, ook zonder technische kennis, om een webshop op te starten. Op het internet zijn hier meerdere duidelijke handleidingen voor. Lees je eens in en bekijk de verschillende mogelijkheden.

We kunnen je hierbij niet aangeven welke van bovenstaande opties de beste is. Het kan echter nooit verkeerd uitpakken als je mensen met verstand van kennis erbij betrekt. Zij hebben tenslotte een hoop ervaring en kunnen je ook van de juiste adviezen voorzien.

Dat zal je in een later stadium ook helpen, zoals je hieronder kan lezen onder het kopje ‘uitrol fase’.
Maar, laten we eerst nog even naar de andere noodzakelijkheden praten. Heb je bijvoorbeeld nagedacht over de voorraad? Waar ga je de voorraad opslaan? Of kies je voor een dropshipping samenwerking?

Een ander punt van aandacht is het retourbeleid. Kunnen jouw klanten de producten binnen een x aantal dagen retourneren? Houd hierbij goed de huidige wetgeving in de gaten; deze is de laatste jaren veelvuldig veranderd.

 

webshop beginnen

 

De uitrol fase van een webshop beginnen

Heb je eenmaal je webshop online staan? Het is dan zaak om naamsbekendheid te creëren. Je moet je voorstellen dat je maar een ontzettend kleine speler op het wereldwijde grote internet bent. Om je te kunnen onderscheiden, dien je dus extra waarde voor je bezoekers te creëren. Deze waarde kan je creëren door de SEO bijvoorbeeld optimaal onder controle te hebben.

Ook het assortiment van je webshop speelt een rol. Verkoop je gangbare producten? Of verkoop je unieke producten die op weinig andere plekken te koop zijn? Logischerwijs is de concurrentie bij de laatst genoemde productsoort vele malen kleiner.

Bij de uitrol fase speelt de zoekmachine optimalisatie een grote rol. De zoekmachine optimalisatie heeft betrekking op het optimaliseren van je website. Het doel hierbij is om zo hoog mogelijk in de verschillende zoekmachines te komen. Het voordeel daarvan is weer dat je meer organische bezoekers naar je website trekt.

Bij zoekmachine optimalisatie komen eigenlijk drie facetten om de hoek kijken: content optimalisatie, linkbuilding en techniek optimalisatie. Bij de content optimalisatie draait het erom dat je originele, unieke en waardevolle teksten op je website hebt staan.

Daar hechten de zoekmachines veel waarde aan.

De techniek optimalisatie heeft betrekking op de techniek van je webshop. Je webshop moet snel laden en moet 100% goed functioneren. Tot slot: linkbuilding. Bij linkbuilding draait het om het verkrijgen van links op andere websites die naar jouw webshop wijzen.

Als je dergelijke links op kwalitatief hoogwaardige websites weet te krijgen, zal Google hier veel waarde aan hechten. Dit heeft uiteindelijk weer een positieve invloed op de ranking van jouw webshop in Google.

 

Slotwoord

 

Zoals je kunt lezen, kunnen we een heel boek vol schrijven over het starten van een online business. We moeten het echter beperkt houden. Maar, we willen je wel nog één wijze raad mee geven. Onderschat het niet. Online business is keihard werken en vereist veel doorzettingsvermogen en geduld. Ga er daarom voor de volle 100% procent voor en laat je door niks of niemand uit de weg slaan. Veel succes met je eigen webshop!

 

Share This