website marketing automationAls je een website hebt, wil je daar natuurlijk niet te veel mee bezig zijn. Gelukkig zijn er heel veel dingen van je website die geautomatiseerd kunnen worden. De marketing is hiervan een goed voorbeeld. Dit noemen we ook wel website marketing automation.

In dit blogbericht lees je meer over website marketing automation.

 

Wat is website marketing automation

 

Website marketing automation zijn alle processen die je voor je website kan automatiseren. Het kan hierbij gaan om geautomatiseerde social media marketing, Email marketing en conversie optimalisatie.

Aan al deze onderdelen kun je processen koppelen die ervoor zorgen dat er zonder jouw aanwezigheid bepaalde acties worden ondernomen.

 

Social media marketing automation

 

Als je naast je website gebruik maakt van social media is het een goed idee om je social media te automatiseren. Dit kun je doen door Social media marketing software in te zetten waardoor het delen van je berichten op social media helemaal van zelf gaat.

Hierdoor worden je social media profielen zonder dat jij daar telkens mee bezig hebt op je gewenste tijden een update.

Je kunt er dan voor kiezen om een keer in de week een nieuwe update te laten plaatsen maar je kunt er ook voor kiezen om 3 keer per dag iets van je website te laten delen. Het enige wat je daarvoor in de meeste gevallen hoeft te doen is de RSS-Feed van je website in te vullen. Vervolgens haalt de tool daar telkens weer opnieuw andere content uit om te plaatsen.

 

Email marketing automation

 

Met een website wil je natuurlijk ook graag dat bezoekers van je website nog een keer terug komen naar je website. Door email marketing automation toe te passen kun je hiervoor zorgen. Je maakt dan gebruik van email marketing software waarmee je follow-up e-mails en auto responders kan maken.

Op je website geef je dan vervolgens iets gratis weg en vraag je je bezoekers in ruil daarvoor het email adres achter te laten. Zodra ze dat hebben gedaan kun je ze telkens weer opnieuw benaderen voor eventuele acties op je website of om je website nog eens te bezoeken.

 

Website marketing automation tips

 

Als je gaat beginnen met website marketing automation is het belangrijk dat je de onderstaande tips goed toepast. Hierdoor krijg je sneller resultaat en maak je niet de fouten die de meeste beginners maken.

 

 

website marketing automation

 

Maak een plan

 

Eigenlijk is het voor alle marketing activiteiten van belang dat je eerst een plan gaat opstellen. Hierin neem je dan de mogelijkheden en valkuilen mee. Het mooie aan een plan is dat je dan tijdens het voeren van website marketing automation, je je doelen kan bijstellen en meten.

 

Begin simpel

 

Het is natuurlijk mooi om alles direct te hebben lopen. Maar het is een veel beter idee om eerst met een onderdeel te beginnen. Als je dit onderdeel dan volledig onder de knie hebt kun je de volgende automation opzetten.

Als je alles tegelijk gaat doen kan het zijn dat je in de war raakt en dat je fouten gaat maken. De meeste mensen beginnen met email marketing automation, omdat je hiermee snel en makkelijk e-mails kan verzamelen.

 

Doe wat werkt

 

Als je een campagne hebt opgezet en je ziet dat het werkt is het een goed idee om dit te herhalen. De meeste mensen proberen telkens iets nieuws in de hoop dat de nieuwe strategie beter werkt. Toch is het in de meeste gevallen veel beter om te blijven doen wat werkt.

Er zijn genoeg marketeers die al bewezen systemen hebben bedacht die je zo kunt kopiëren. Door hier gebruik van te maken hoef je het alleen nog maar na te doen.

 

Verdeel je leads in categorieën

 

Als je e-mails gaat verzamelen van je bezoekers is het belangrijk dat je ze direct onderverdeeld in categorieën. Vooral als je werkt met verschillende campagnes die je aan verschillende soorten bezoekers richt is het belangrijk dat je de leads in de juiste categorieën indeelt.

Hierdoor kun je ook direct de juiste informatie en aanbiedingen naar de juiste mensen sturen.

 

Investeer in betaalde tools

 

De meeste mensen willen zo veel mogelijk gratis. Uit mijn eigen ervaring heb ik gemerkt dat de meeste gratis tools al snel heel veel beperkingen opleveren. Sinds ik ben begonnen met het gebruik maken van betaalde tools zijn de processen zo veel makkelijker geworden.

 

Werk aan conversie optimalisatie

 

Om ervoor te zorgen dat marketing automation goed werkt, moet ook je website zo geoptimaliseerd zijn dat je bezoekers bepaalde stappen op je website gaan ondernemen. Dit kun je doen door effectief gebruik te maken van conversie optimalisatie.

 

Maak het je bezoeker makkelijk

 

Marketing automation werkt alleen als het voor je bezoekers ook makkelijk is om je website te gebruiken. Zorg er daarom voor dat ze met zo min mogelijk stappen kunnen aanmelden of bepaalde acties uit kunnen voeren. Zorg er daarnaast ook voor dat je bezoekers in bepaalde richtingen stuurt naar van je website.

 

Alles leren over online marketing

 

Als je meer wil leren over website marketing automation en gebruik wil maken van bestaande en bewezen systemen, dan raad ik je aan om de onderstaande cursus eens te bekijken. Hier leer je namelijk in stappen hoe jij de online marketing van je bedrijf in een keer goed doet.

Door direct te doen wat werkt, scheelt het je over het algemeen heel veel tijd en geld. Ook hoef je dan niet bang te zijn dat je niet zeker weet of het systeem dat je wil gaan opzetten wel werkt.

Een veel voorkomend probleem met het starten van een concept is dat het concept na een langzame implementatie niet goed blijkt te werken en je dan weer helemaal opnieuw moet beginnen. Het mooie aan deze cursus is dat je er als beginner wat aan hebt, maar ook als je al systemen hebt lopen.

Dit kun je dus makkelijk voorkomen door direct de juiste stappen te zetten. Ben jij benieuwd naar wat er voor nodig is om een goed online marketing systeem op de zetten? En wil jij je conversie Boosten? Neem dan eens een kijkje op de cursus pagina voor meer informatie.

 

 

 

 

direct uitproberen

 

 

Share This