website marketing tips 3Website marketing tips: Het internet is tegenwoordig de plek om iets op te zoeken. Wil iemand iets kopen? Zoekt iemand een dienst? Dan gaat 90% van de bezoekers het internet afstruinen.

De Gouden Gids en de krant zijn uit, het internet is in. In dit digitale tijdperk kun je daardoor niet meer zonder een goede website.

Veel bedrijven hebben daarom tegenwoordig ook een website. Toch als je naar het gros van de websites kijkt valt het aanbod niet tegen, maar de kwaliteit wel.

 

Veel websites zijn ouderwets, langzaam en niet netjes. Dit is zonde want het is immers het paradepaardje van je bedrijf. Het is eigenlijk een soort online visitekaartje. Het is daarom belangrijk om er veel aandacht aan te besteden.

Zo krijg je meer bezoekers die je uiteindelijk tot klant kunt genereren. Om meer klanten te kunnen krijgen is een goede website niet alleen van belang, maar ook internetmarketing.

 

10 website marketing tips

 

Je kunt nog zo’n gelikte website hebben, als je niet over de juiste marketing strategie beschikt kom je niet ver. Daarom investeren steeds meer websites in website marketing. Met deze tips voor website marketing kom je al een heel eind.

Daarom lees je hier een aantal website marketing tips om meer met je website te doen.

website marketing tips

 

Tip 1: Zorg voor een goede eerste indruk

 

Er zijn zoveel websites op het web dat veel bezoekers maar een seconde op een website blijven. Als ze deze bezoeken is het echt belangrijk dat ze een goede indruk hebben.

Zo weten ze waarom ze  op deze website willen blijven, waarom ze voor jou en voor jouw eventuele producten willen kiezen. Ben je niet direct duidelijk dan gaan ze direct naar je concurrent. Een extra tip die ik je wil geven is dat je voor je website een marketing plan maakt.

 

Tip 2: Voer goed onderzoek uit

 

Voordat je jouw website opzet of gaat veranderen is het belangrijk dat je goed onderzoekt wat je klant wilt. Daarnaast is het belangrijk dat je goed voor jezelf weet wat je wilt.

Doe daarom eerst een goed onderzoek voordat je jouw website helemaal vorm geeft. Het zou immers zonde zijn als je er veel tijd aan besteed en het uiteindelijk niet goed is.

 

Tip 3: De juiste content zorgt voor succes

 

Besteedt veel aandacht aan de juiste content zo heb je gegarandeerd succes. Met website internet marketing moet je heel bewust omgaan met welke content je plaats. Een eerste indruk is namelijk cruciaal.

Heb je te veel content, slechte kwaliteit foto’s of te lange teksten? Dan schrik je echt klanten af. Bovendien zijn je concurrenten ook steeds meer bezig met goede content, daarom is dit echt belangrijk. Doe je best voor elke tekst, of laat je teksten schrijven door iemand die er verstand van heeft. Dan heb jij meer kans op succes.

 

Tip 4: Verleid je klant met een lage drempel

 

Laagdrempeligheid is het grote toverwoord tot succes. Houdt jij je website eenvoudig en simpel en pas je geen moeilijke dingen toe zoals: lange contactformulieren, moeilijke pagina’s en slechte vindbaarheid, dan heb je gegarandeerd succes.

Hiermee ben je gelijk overtuigend naar je klanten toe en speel je beter in op hun behoefte. Bezoekers hebben geen zin in moeilijk gedoe. Je wilt uiteindelijk toch dat zij jouw klant worden? Je wilt toch niet dat ze weglopen? Zorg er daarom voor dat alles makkelijk gaat op je website.

 

Tip 5: Het gaat om je bezoeker

 

Dit is een van de beste website marketing tips die ik je kan geven. Het gaat uiteindelijk niet om jou maar om je klant. Jij wil ze tevreden stellen en een goede dienst of een goed product afleveren.

Het is uiteindelijk de bezoeker die de keus maakt en die een fijn gevoel bij jou moet hebben. Het gaat erom dat zij zich vertrouwd voelen en graag naar jou toe komen. Daarom is het belangrijk om echt oog te hebben voor jouw bezoeker.

Stel je bezoeker daarom centraal en kijk naar zijn/haar behoefte. Luister naar zijn/haar problemen en geef goed advies.

 

Tip 6: Wees uniek

 

Authenticiteit is iets wat je bedrijf sterk maakt. Heb je geen eigen identiteit dan kan dit echt parten spelen in het verkopen van producten of afname van je diensten.

Mensen die zien door de vele bomen het bos niet meer en zoeken vaak iets unieks. Wees daarom creatief en laat zien wat jou uniek maakt. Dit is een van de gouden strategieën bij internet marketing voor jouw website.

Je kunt met een eigen identiteit jezelf echt onderscheiden en daardoor meer klanten trekken.

 

Tip 7: Wees concreet

 

Bezoekers weten graag wat ze kunnen verwachten als ze iets kopen of een dienst bij je afnemen. Je hoeft geen complete verhalen te gaan vertellen, maar wees concreet en duidelijk en leg goed uit wat alles inhoudt.

 

Tip 8: openheid en transparantie

 

Het is link om niet te vertellen wie je bent. Mensen vinden het fijn om te weten wie er achter een bedrijf zit. Gegevens over je bedrijf en eventuele foto’s kunnen al veel uit maken. Een bezoeker voelt zich zo vertrouwd en is sneller geneigd om jouw dienst of product af te nemen als ze ook weten wie jij bent.

 

Tip 9: Zichtbaarheid

 

Het is belangrijk dat je weet op welke trefwoorden je gevonden wilt worden. Hoeveel concurrentie is er? Hoeveel volume is er?

Je kunt veel doen aan de zichtbaarheid en daardoor veel bezoekers trekken. Door bijvoorbeeld aparte landingspagina’s te maken voor deze zoekwoorden kun je al veel bereiken.

 

Tip 10: doseer je content

 

Het is belangrijk om je content te doseren. Maar het is niet zo dat als je jouw website vol gekwakt met veel teksten dat je dan meer bezoekers krijgt of een hogere ranking in Google.

Het is ook niet goed om te weinig teksten te hebben, dit zorgt er ook voor dat je niet genoeg bezoekers krijgt. Bezoekers willen immers informatie of geëntertaind worden.

Het is daarom belangrijk om je content te doseren. Op sommige websites zie je de ene week 5 nieuwe blogs en de andere week maar 1. Wat je kunt doen om meer regelmaat in je bloggen te krijgen is inplannen.

Hebben deze website marketing tips je geholpen en wil jij weten hoe jij je website naar het volgende niveau brengt? Klik dan op de onderstaande link. Hier leer je alles over internet marketing. Er zijn bewezen strategieën die jij makkelijk kunt leren en toepassen.  Het enige wat jij nog hoeft te doen is het eigen maken en verbeteren.

 

Share This