wordpress menu aanmakenWordPress menu aanpassen? WordPress is een veel gebruikt systeem om websites te bouwen. Het is begonnen voor blog websites. Intussen is het uitgegroeid tot een veelzijdig CMS systeem wat voor veel websites wordt gebruikt om websites te bouwen.

Het is erg makkelijk en je kunt er veel templates voor vinden. Even een beetje verdiepen en je kan echt heel gemakkelijk zelf een website bouwen. Maar hoe pas je een menu aan voor WordPress? In dit artikel lichten we toe hoe je een WordPress menu kunt aanpassen. Want wat is er nou leuker dan een WordPress menu die meer naar jouw smaak is?

Het is echt kinderlijk eenvoudig en je kunt het echt heel makkelijk aanpassen. Lees daarom dit artikel goed door en pas het menu heel makkelijk aan in de gegeven stapjes.

 

WordPress menu maken en aanpassen doe je zo

 

Indien je nog nooit een menu in WordPress hebt aangepast kan dit best lastig zijn. Het is eigenlijk niet moeilijk maar je moet even weten hoe het moet. Daarom leggen wij het graag voor jou uit zodat je weet hoe je het moet doen.

Wat doet WordPress nu eigenlijk? Dat is een vraag die wel belangrijk is om te beantwoorden. Indien je een menu aanmaakt dan wordt die automatisch in volgorde in het menu gezet. Van links naar rechts gebeurt dit. Helaas kan dit problemen opleveren indien je meer dan 7 pagina’s maakt en niet alles in volgorde zet.

Daarom gaan we een eigen menubalk maken. Hiermee heb je veel meer alles zelf in de hand en kun je alles zelf aanpassen. dat is natuurlijk perfect .

 

Hoe maak je een WordPress menu?

 

Het is niet zo moeilijk om een menu te maken. Het is allereerst belangrijk dat je eerst op het Dashboard klikt en dan op het menu weergave en dan op menu’s. Nu kun je een menu aanmaken.

Je maakt dan een nieuw menu aan in WordPress en je stelt deze dan ook in. Dit doe je door een naam in te vullen bijvoorbeeld “ hoofdmenu” en daarna klik je op het kopje menu aanmaken.

Je kunt in de linker kolom pagina’s toevoegen. Deze kun je aanvinken in het menu en deze kun je vervolgens toevoegen. Dit doe je door op de menu knop te klikken op toevoegen.

Het is belangrijk om er even tijd voor uit te trekken, hoe je het menu wilt hebben. Je kunt daarna bepalen in welke volgorde je ze wilt hebben en hoe je ze aanmaakt. Over het algemeen is er altijd een contactpagina, een “ Over ons- pagina” en een biografie. Daarna kun je alles toevoegen zoals je het wilt. toch is het natuurlijk altijd geheel aan jezelf hoe je het aan wilt maken.

Als je naar de menustructuur kijkt dan zie je dat daar alle geselecteerde pagina’s komen te staan. Er zijn daar afwerkopties en daarmee kun je het navigatie label makkelijk wijzigen. Ook is het heel makkelijk om daarmee de menunaam te wijzigen.

Je moet het even door hebben, maar uiteindelijk is het heel makkelijk en kun je het zelf toevoegen en maken zoals jij het voor je ziet.

 

De volgorde van de menu’s!

Het is eigenlijk heel makkelijk om de volgorde van menu-items te wijzigen. Het kan alle door de menu’s te verslepen. de bovenste komt links te staan en de onderste rechts.  Je kunt submenu’s maken door pagina’s iets naar rechts te slepen.

Als laatste kun je aan deze menubalk ook links en categorieën toevoegen. Dit is echt heel eenvoudig. Bij het menu Links kunt u de URL toevoegen en daar een passende titel bij plaatsen. Je kunt onder categorieën ook blog categorieën toevoegen.

Zo kun je bepaalde blogonderwerpen met een muisklik vinden. Zo pas je jouw WordPress menu dus heel gemakkelijk aan.

Via de optie menu opslaan wordt jouw nieuwe menu indeling opgeslagen. Het is dus echt veel eenvoudiger dan je zelf denkt. je kunt meerdere menu-indelingen opslaan, deze zijn bovenaan de pagina te vinden in het drop down menu.

 

Wordpress menu aanmaken

 

Hoe pas je het WordPress menu toe op je website?

 

Waarschijnlijk heb je een mooie menu-indeling gemaakt. Het is natuurlijk leuk als je deze ook daadwerkelijk kunt gebruiken. Indien je deze hebt dan moet je deze toch ook echt online zetten. De pagina heeft twee tabbladen namelijk: menu’s bewerken en locaties beheren.

Om deze nieuwe menu-indeling te plaatsen op uw blog klik je op Locaties beheren. Zo kun je het makkelijk plaatsen op je website. Je kunt een menu op twee plaatsen neerzetten. Een op de plek waar de menubalk normaal ook is, en ook in de Sidebar die links of rechts op uw blog staat. (soms is het ook mogelijk om je menubalk weer te geven in de Footer van je website.

Het Drop down menu dient om aan te geven welk menu u wilt gebruiken op welke plek. Vervolgens klik je op instelling- Menu selecteren- en wordt deze ingesteld. Daarna klik je op wijzigingen opslaan en wordt alles ingesteld en voltooid.

 

Extra tips bij het WordPress menu aanpassen

 

Zo zie je maar, het WordPress menu aanpassen is niet moeilijk. Je kunt het heel makkelijk toepassen. Je kunt het echt helemaal naar jouw stijl doen. Je kunt ook op YouTube nog extra tips vinden. Hier leggen ze in stapjes uit hoe iets moet en hoe iets eruit moet zien.

Als het je zelf niet lukt kun je het ook op tutorial en forums veel vinden. Er staan altijd veel tips op en neem die ook in acht, want het kan vaak erg goed helpen. Laat jezelf goed voorlichten en zoek de juiste informatie. Een van de beste manieren om het te leren is met een cursus.

Indien het echt niet lukt zoek dan hulp. Een WordPress menu aanpassen is namelijk erg eenvoudig en makkelijk, zeker als je weet hoe het moet. Verdiep jezelf er goed in en laat jezelf goed adviseren.

Maak een mooi menu en maak het uniek. Dus laat je creativiteit de vrije loop. Zorg er daarnaast wel voor dat het makkelijk te navigeren blijft.

Wil je alles leren over WordPress? Dan raad ik je aan eens te kijken naar de online WordPress cursus.

 

Share This