Als je een WordPress website maakt, moet je daarvoor ook een thema kiezen. Zoals je waarschijnlijk al weet is de keuze uit WordPress thema’s heel groot en zie je al snel door de bomen het bos niet meer. In dit blogbericht ga ik je vertellen waar je op moet letten bij het kiezen van een WordPress thema.

 

WordPress thema kiezen voor je website

 

Je website staat online en nu wil je graag zorgen dat de website er mooi uit komt te zien. Direct kom je al voor de keuze te staan of je een gratis of betaalde thema gaat kiezen. Sommige gratis thema’s zijn heel goed maar ook zijn sommige betaalde thema’s heel slecht.

Waar moet je dan op letten als je je WordPress thema gaat uitkiezen. Het belangrijkste aan een thema is dat het thema goed is gebouwd (zonder fouten) en dat je er genoeg aanpassingen aan kan doen.

 

Gratis thema of betaalde wordpress thema kiezen

 

Als je een wordpress thema gaat kiezen is het eerst belangrijk dat je bepaald wat het doel is van de website. Gaat het gewoon een informatieve website worden of maak je een complete webshop. Het ligt er namelijk aan wat je met je website wil gaan doen. Op basis van wat je wil gaan doen bepaal je dan het thema van je website.

Lang niet alle thema’s zijn goed ingericht om een webshop te maken. Je hebt dan de kans dat je shop pagina er niet goed uit ziet en dat je maar weinig mogelijkheden hebt.

Als je gewoon een informatieve website of bijvoorbeeld een affiliate marketing website gaat maken is het prima om te beginnen met een gratis thema, Er zijn genoeg thema’s waar je ook bij de gratis versie genoeg mogelijkheden hebt om de website goed genoeg in te richten.

Als je het direct goed wil aanpakken is het verstandig om direct een premium thema te kiezen. Hier heb je meestal veel meer mogelijkheden dan bij een gratis thema. Ook heb je dan het voordeel dat je niet in de loop van de tijd je hele website nog moet aanpassen.

 

5 tips bij het kiezen van een WordPress thema

 

 

Wordpress thema

 

 

Met de volgende tips wordt het kiezen van je eerste WordPress thema al een stuk makkelijker. Er zijn namelijk een aantal dingen waaraan het thema moet voldoen wil je een goede website maken. Dan vallen er direct al heel veel thema’s af.

Tip 1: Kies een simpel thema

Er zijn heel veel websites met allerlei extra’s, maar als je een goed draaiende website wil is het veel beter om te gaan voor een simpel design. Hoe makkelijker jij je website in gaat richten, hoe makkelijk het voor je bezoekers is om te gebruiken.

Het lijkt heel belangrijk om een luxe thema te hebben met allerlei extra snufjes. Maar hoe simpeler de website is hoe beter het meestal werkt.

Tip 2: Zorg dat je thema responsive is

Als je een goede desktop website maakt, is het ook belangrijk dat het thema hier automatisch een mooie website van maakt voor zowel mobiel als tablet. De meeste websites bieden deze functie wel maar er zijn nog steeds websites die dat niet doen.

Meer dan 80% van alle internet gebruikers maakt gebruik van het internet via een mobiele telefoon. Dit is dan ook waar je focus op zou moeten liggen als je een website maakt.

Tip 3: Zorg ervoor dat je thema in het Nederlands is

Als je een Nederlandse website maakt, is het ook wel handig dat je thema’s ingesteld kan worden in het Nederlands. Lang niet alle WordPress thema’s hebben ondersteuning voor een Nederlandse versie. Let hier dus goed op

Tip 4: WordPress Thema updates

Als je een WordPress thema kiest, kies er dan een die wel recent is geüpdatet. WordPress doet zelf ook 2 keer per jaar een grote update en het is dan belangrijk dat je WordPress thema hier in mee gaat. Als je namelijk achterblijft met je thema kan dat op lange termijn zorgen voor compatibiliteitsproblemen.

Tip 5: Thema moet ingericht zijn voor snelheid

Een snelle website in een deze tijd een van de belangrijkste ranking factoren voor Google. Als je een thema kiest die niet is geoptimaliseerd om snel te draaien loop je dus al heel veel seo punten mis.

Zorg er daarom voor dat je thema niet te groot is en geen gebruik maakt van allerlei zware toepassingen en plug-ins.

Tip 6: Zoekmachine vriendelijkheid

Goede thema’s zijn automatisch al zo gebouwd dat ze het goed doen in de zoekmachines. Of dat bij het WordPress thema dat jij gaat kiezen ook zo is kun je meestal lezen in de documentatie. De meeste goede WordPress thema’s leveren het thema met bijbehorende documentatie waarin je alle technische kwaliteiten en eigenschappen van het thema kan lezen.

 

WordPress website maken met een stappenplan

 

Als jij je eerste WordPress website gaat maken zijn er direct al veel dingen waaraan je moet denken. Zo krijg je te maken met het thema, de indeling, SEO, Plug-ins en instellingen.

Als je niet zeker weet of het je gaat lukken om helemaal zelfstandig je eerste website klaar te krijgen, is het een goed idee om hiervoor een stappenplan te volgen.

Er zijn verschillende websites die je beknopt laten zien hoe je een website in elkaar zet. Maar als je het jezelf makkelijk wil maken kun je ook een complete video cursus volgen. In deze cursus begin je in de cursus bij stap 1 en installeer je samen met iemand die het voor doet je eerste website.

Het voordeel hiervan is dat je het dan alleen nog maar hoeft na te doen. Een website maken is niet moeilijk als je eenmaal snapt hoe alles werkt. Daarom is het handig om de eerste keer wat hulp te hebben zodat je het daarna gewoon helemaal zelf kan.

Zelf een WordPress website leren maken is veel goedkoper dan een website laten maken. En daarom is het helemaal geen slecht idee om een cursus te volgen. Het scheelt je veel geld en je pakt alles veel sneller op.

Ben jij benieuwd naar wat er allemaal in de cursus aan bod komt? Kijk dan snel verder.

 

 

 

 

Ook geld verdienen op internet

 

 

Share This